Naar start

Psychosociale begeleiding en coaching

Bij vrijwel alles wat wij mensen doen spelen psychosociale factoren een rol. Psychosociale begeleiding betreft het begeleiden van mensen met klachten die niet voortkomen uit een psychische stoornis, maar een reactie zijn op levensproblemen. Soms kan dit zo ingrijpend zijn, dat we er zelf geen oplossing meer voor kunnen vinden.
Het uitgangspunt is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  Om goed te kunnen functioneren is het van groot belang dat er een balans tussen beide is. Een moeilijke situatie kan deze balans verstoren. Zo'n situatie kan bijvoorbeeld een probleem in de relationele sfeer zijn, een verstoorde werkrelatie of een persoonlijk probleem.

Er zijn mensen die zo sterk zijn, dat ze alle tegenslagen zonder problemen kunnen opvangen en zo wilskrachtig dat ze al hun dromen kunnen waarmaken.
Er zijn mensen die geen tegenslagen kennen en geen dromen (durven) hebben.
Er zijn mensen die soms de kracht niet (meer) hebben om uit het dal te kruipen of om hun dromen te leven.
Voor die laatste groep heb ik dit beroep gekozen: ik zou deze mensen willen uitnodigen op een liefdevolle manier het leven te aanvaarden, met alle mooie en minder mooie kanten.  En het leven weer te zien zoals het is, in al zijn facetten.
Ik ben niet degene die simpelweg oplossingen aandraagt, ik faciliteer je om je eigen kracht, mogelijkheden en talenten te ontdekken. Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Mijn werkwijze

Door middel van gesprekken waarbij het huidige moment centraal staat gaan we samen op zoek naar wat jou doet sprankelen, en van daar uit bouwen we verder om weer plezier en levenslust te ervaren in dat wat je kunt en doet.
Ik maak gebruik van:

  • Therapeutische gesprekstechnieken
  • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen
  • Lichaamswerk
  • Droomanalyse
  • Visualisaties
  • Aandachttraining
  • Plannen gericht op preventie en welzijn

Tarief

Een individuele sessie van een uur kost € 59,00 (incl 21% BTW)